kinderopvang-muissie

Kinderopvang Muissie

Op 23 augustus 2007 opende Kinderopvang Muissie, onder leiding van drs C. de Jong, haar deuren aan de Hofkampstraat 104 te Almelo. Kinderopvang Muissie bied opvang aan kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Zo is er bij Kinderopvang Muissie een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang. Op beide groepen kunnen maximaal zestien kinderen geplaatst worden.

kinderopvang-muissie

Daarnaast is er sinds kort, in de ochtend, ook een peutergroep geopend. Ook hier kunnen zestien kinderen terecht. Bij de peutergroep leren de kinderen van alles! Elke maand is er een thema wat we behandelen. We nemen de kinderen mee op ontdekkingstocht. Spelenderwijs leren we ze hoe bijvoorbeeld een mooie bloem groeit. Eerst heb je een zaadje, deze plant je in de grond, je geeft het water en uiteindelijk groeit er iets moois uit! De peutergroep is voor kinderen in de leeftijd van twee tot vier jaar.

muissie-waterbalonnen

Wat bieden wij

Dieren

Konijntje aaien, het schaap zijn brokjes geven, kijken of de kip een ei heeft gelegd. Of gewoon even kijken naar alle dieren.
Wij leren de kinderen om te gaan met de dieren. Daarnaast helpt de omgang met dieren bij aan een goede ontwikkeling van je kind.

Moestuin

Vieze handen, zaadjes poten, water geven, zien hoe iets groeit. Uiteindelijk een mooi en tastbaar eindresultaat!

Wandelen

Het ontdekken van de buitenwereld, naar de winkel, het bezoeken van de eenden en de herten, lekker rondrennen, zitten in de kiddybus, onderweg een dutje doen in de kinderwagen, iets lekkers eten onderweg.

Kinderen horen te ontdekken. Tijdens onze wandeltochten zien de kinderen veel en leren ze onderweg. Even lekker al je energie er uit gooien of even lekker rennen… het kan allemaal tijdens onze wandeltochten.

Ons team

Maak kennis met een aantal collega's van Kinderopvang Muissie.